Midas

Midas – alltid lika pigg på upptåg

När  Keeper var fem år var det dags att hitta någon tronföljare och efter goda råd från  Keepers uppfödare, som för tillfället inte hade några golden, hamnade vi denna gång i Skåne i jakten på goda jakthundar. Givetvis skulle det bli ytterligare en golden och Midas kom in i flocken som ett yrväder. Midas är Keepers totala motsats, alltid lika lekfull och hur uppspelt som helst inom loppet av bråkdelar av sekunder. Passivitet som vi aldrig tidigare hade behövt ägna en tanke åt att träna blev plötsligt en realitet.

Midas har utvecklats till en fantastiks jakthund som på något övernaturligt sätt alltid lyckas leta upp fasaner eller änder på eftersöket. Vid ett tillfälle menade medapportörerna att Midas antagligen på egen hand fångade fullt friska fasaner eftersom han gång på gång kom in med den ena vingade fasanen efter den andra. Jag ombads att sluta skicka honom då det annars inte skulle finnas något kvar till de övriga hundarna.

Midas har i första hand fått utveckla sina jaktliga egenskaper och blivit Svensk Mästare i Lag för Retrievers och varit med på otaliga fasan, and och rapphönsjakter allt från Värmland till Skåne i söder, även Danmark och Finland har fått stifta bekantskapen med Midas viltfinnarförmåga. Trots sin ringa ålder har han utvecklats till en erfaren och pålitlig apportör. Bara under år 2002 tillbringade vi mer än 2000 mil på vägarna på väg till jakter, jaktträningar eller jaktprov.

Här finns ett fotogalleri på bg photo med bilder på Midas

« KeeperMin första golden »