Keeper

Blöt Keeper som valp

Efter en hel del telefonsamtal och tips från vänliga människor så fick jag till slut tips om att det kunde finnas en valp i Dalarna. Vid telefonkontakt visade det sig att en återbudsvalp av jaktstam fanns och den kunde jag få bli ägare till, efter att ha bett om en timmas betänketid bestämde jag mig för att köpa återbudsvalpen osedd per telefon och några veckor senare var jag på väg upp till Dalarna och ytterligare några dagar senare var jag på väg hem i bilen med den nya valpen. Vi hann inte ens till Mora innan den nyinskaffade livet hade lyckat spy inte mindre än tre gånger i bilen och jag tänkte att detta var ju en fantastisk början. Det var så Keeper kom in i mitt liv!

Keepers styrka har hela tiden varit hans fantastiska förmåga att helt fokusera på uppgiften, det spelade ingen roll om det var en lydnadstävling eller om det var en agilitytävling med mer än  10 000 åskådare på läktaren, som vid VM i agility 2000 i Helsingfors, eller en uppvisning med 25 000 åskådare på Gothenburg Hors Show. Inget kunde bringa honom ur fattningen eller få honom att förlora fokus på sin uppgift, inget kunde få honom så stressad att han inte längre kunde koncentrera sig på sin uppgift.

Keeper är med sina fyra championat, SJCh SAgCh SVCh och SLCh, sitt Nordiska Mästerskap i Agility, silver individuellt vid Agility-SM och Svenska Mästerskap för Retriever den ojämförligt mest meriterade golden någonsin genom tiderna. Tack vare mina breda tävlingserfarenheter har jag kunnat dra nytta av de olika disciplinerna och lärt av erfarenheter från olika håll och tagit det bästa från varje gren och använt det.

Tillsammans med  Keeper har jag tävlat på elitnivå i lydnad, bruks, agility, viltspår och jakt. Vi har jagat änder, fasaner och rapphöns i både Sverige, Danmark och Finland tillsammans och tack vare Keeper har jag fått många oförglömliga minnen och goda vänner i hela Norden. Jag har hållit kurser i både jakt och agility både i Sverige och utomlands både för tävlande och för instruktörer, bl.a. kurs för Dansk Golden Retrieverklubb 2001 och Finska Flatcoated Retrieverklubben 2004.

Här finns ett fotogalleri på bg photo med bilder på Keeper

« DummyMidas »